| Zoeken  zoeken

Etensresten van gisteren, de energie van morgen.

 

Of het nu gaat om levensmiddelenproductie, horeca of detailhandel: in vele branches worden levensmiddelenresten, voedselresten en keukenafval / swill weggegooid, die veilig en hygiënisch afgevoerd moeten worden. ReFood haalt deze organische stoffen ter plaatse op en verwerkt ze zodanig dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. ReFood waarborgt een transparante inzameling van de reststoffen en zorgt daarmee voor een optimale afvoerbetrouwbaarheid. Zo weet ReFood al jarenlang keukenafval / swill en voedselresten, gebruikte olie, frituurvet en overtollige levensmiddelen af te voeren, en deze een nuttige en duurzame toepassing te geven. Door verschillende verwerkingsprocessen wordt milieuvriendelijke energie geproduceerd, waaronder stroom en warmte en een grondstof voor hoogwaardige biodiesel.
 

 


ReFood - wij zorgen voor de restjes

Sinds eind jaren tachtig voert ReFood keukenafval / swill en etensresten, gebruikte bakolie, frituurvet en levensmiddelenresten uit de horeca, de handel en de industrie af. Met een jaarlijks verwerkte hoeveelheid van meer dan 450.000 ton, is ReFood marktleider in Duitsland. Dankzij 15 logistieke centra, met meer dan 300 gespecialiseerde voertuigen en met ongeveer 800 medewerkers worden al deze restanten ingezameld en omgezet naar duurzame energie. Lees meer over het ReFood-concept.


Duurzame energie in de vorm van stroom en warmte

Op dit moment produceren de ReFood-biogasinstallaties in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië energie met een totaal vermogen van ongeveer 20 megawatt (MW). Zodoende produceren deze installaties stroom en warmte voor meer dan 46.000 huishoudens. Bijkomende installaties zijn gepland in Duitsland, Frankrijk en Polen. Het vergistingsproduct uit de biogasinstallaties wordt gebruikt in de landbouw als hoogwaardige NPK-meststof gebruikt, die duurzaam en goedkoop is. Lees meer over het thema ‘energie’ van ReFood.


Verwerking van gebruikt frituurvet

Frituurvet als basis voor brandstof? Uiteraard! Ook hier kunnen uit reststoffen waardevolle basismaterialen teruggewonnen worden. De in speciale containers verzamelde gebruikte vetten en olien uit de horeca en de levensmiddelenproductie worden door ReFood verwerkt tot één halffabrikaat  waarvan de biodieselindustrie bijzonder CO²-arme biobrandstoffen produceert. Klanten vertrouwen op deze dienst: ReFood-vetrecycling.

 

 

 Download de laatste SARIAnews. Alle eerdere uitgaven en edities in andere talen vindt u hier 


Impressum | ©2008-2016 ReFood GmbH & Co. KG