Button für Menü
ReFood B.V.

Uw partner voor de inzameling en verwerking van gebruikt frituurolie & vet

Frituurolie & vet met plezier laten ontzorgen omdat het goed is voor uw portemonnee! Via het recycling traject benut ReFood deze fractie die o.a. in de gastronomie of bij levensmiddelen producerende bedrijven ontstaan, tot een waardevolle grondstof voor de biodieselindustrie. Wij hebben ook belangstelling voor uw oliën & vetten! Deel ons uw hoeveelheid oliën & vetten mee en wij sturen u een vrijblijvende offerte voor een duurzame samenwerking in dienstverlening.
Tel.: 0519820333 | info.nederland@refood.nl of naar het contactformulier

Wij zamelen al uw gebruikte frituuroliën & vetten in

  • Wij zamelen al uw plantaardige (frituur)oliën & vetten in. Vast of vloeibaar. Gooi uw gebruikte oliën & vetten niet weg. Uw reststroom is waardevol, wij hebben er belang bij.

   • Wij zamelen deze fractie in heel Nederland in regio’s in
   • Een allesomvattende dienstverlening met eerlijke prijzen
   • Op maat afgestemde ontzorgingsfrequenties en dienstverlening
   • Van binnen en buiten gereinigde containers "Oleo90"
  • Speciaal voor de inzameling van deze fractie heeft ReFood het containersysteem "Oleo90" ontwikkeld om deze dienstverlening te kunnen verzorgen. Onze zusteronderneming ecoMotion produceert van deze fractie 2e generatie biodiesel. ReFood voorziet daarmee ook de eigen vrachtauto’s en draagt zo bij tot vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Certificering

 • In 1998 werd de onderneming ReFood als eerste bedrijf onderscheiden. Sindsdien zijn wij een gecertificeerde onderneming, gespecialiseerd in het verwijderen van gebruikt (frituur)oliën en vetten. ReFood is eveneens overeenkomstig de biomassa-duurzaamheidverordeningen (BioSt-NachV en Biokraft-NachV) gecertificeerd. Verder zijn wij een van de weinige recyclingondernemingen voor deze fractie in Europa die de hoge eisen van de 36ste BImSchV (Verordening voor de uitvoering van de Duitse federale immissiebeschermingswetten) overeenkomstig DE-waarde vervullen.

Wettelijke eisen en voorwaarden

 • Iedere onderneming die afval produceert moet ervoor zorgdragen dat het afval correct afgevoerd wordt. Daarin draagt deze zelf de verantwoordelijkheid dit door een goede partij te laten verzorgen welke dit kan en mag doen.

  U zou zich dus persoonlijk ervan moeten overtuigen dat uw specialist alle wettelijke voorschriften vervult en naleeft. Is dit niet het geval dan zou u in geval van een milieu technische calamiteit aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Vetrecycling

 • Onze zusteronderneming ecoMotion produceert van deze grondstof 2e generatie biodiesel. ReFood voorziet daarmee ook de eigen vrachtauto’s en draagt zo bij tot de vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen.

  De firma ecoMotion produceert in Duitsland jaarlijks ongeveer 210.000 ton biodiesel – onder andere uit de gebruikte (frituur)oliën & vetten die ReFood inzamelt en verwerkt.

Gereinigde containers

 • Nadat de containers bij u afgehaald zijn, worden deze in onze vestigingen naar de daarvoor bestemde afdeling getransporteerd en daar geleegd.

  In onze moderne wasinstallatie worden deze containers – onze Oleo90 containers – grondig, onder hoge temperaturen en op een milieubewuste manier gereinigd, voordat ze weer onderweg gaan en voor gebruik worden ingezet bij u als klant op locatie.

ReFood Nederland // Een onderneming van de SARIA-Groep
Integrityline • Vestigingen

  Internationaal dicht bij de klanten


 • Carriere

  Vacatures


 • Downloads/Brochures

  Wetenswaardigheden om te downloaden

© 2021 refood.nl - Gebruikte oliën & vetten