Button für Menü
ReFood B.V.

Inzameling van etensresten – ReFood, uw partner!

De inzameling van etensresten is bij levensmiddelenproducenten, in gastronomie, horeca en midden & klein bedrijf een alledaags feit: in veel branches worden levensmiddelen- en etensresten, plantaardige (frituur)oliën & vetten, en de inhoud van vetputten gegenereerd, die zorgvuldig en hygiënisch verwijderd dienen te worden. ReFood wisselt de containers frequent naar wens en verwerkt de organische resten in duurzame energie en meststof voor landerijen. Zowel bij de inzameling van etensresten als bij de inzameling van oliën & vetten garandeert ReFood een transparantie in traceerbaarheid van de fracties. Als specialist zamelt de onderneming jaar in jaar uit keuken- & etensresten, gebruikte (frituur)olie & vetten evenals overgebleven levensmiddelen in en verwerkt deze stromen ten behoeve van nuttige toepassingen.

Betrouwbare dienstverlening bij 60.000 klanten in Duitsland

 • Wanneer het om de best mogelijke inzameling en verwerking van levensmiddelen & etensresten, gebruikte olie, frituurvetten alsmede om grote hoeveelheden vlees- en/of visresten gaat, is ReFood in heel Duitsland de betrouwbare partner voor restaurants, gastronomie en levensmiddelenindustrie.  Bij het ReFood-concept horen naast het inzamelen van de organische stoffen ter plaatse ook de bijkomende reiniging van het speciale containersysteem en de exacte registratie documentatie van de diensten.  Daarmee garanderen we onze klanten van een praktische en werkbare situatie, een hoge hygiënestandaard en de grootst mogelijke zekerheid op het gebied van betrouwbaarheid in dienstverlening.

  • Containerwissel

   • Het ReFood concept garandeert onze klanten reinheid en maakt het mogelijk inzamelsystemen ook op locaties te plaatsen waar visueel contact niet vermeden kan worden. Na elke ontzorging krijgen klanten een van binnen en buiten gereinigde container. De nauwgezette werkwijze van onze medewerkers in de dienstverlening garandeert ook een hoge betrouwbaarheid en reinheid voor onze klanten.

   Ontzorgingsfrequentie

   • ReFood biedt flexibele frequenties aan om de hygiëne bij de klant te garanderen - naar wens ook meerdere keren per week. ReFood zamelt sinds het einde van de jaren 80 levensmiddelenresten uit gastronomie, handel en industrie overeenkomstig de wetgeving in en doet dit met een uitgebreide vak gerelateerde kennis.

   Desinfectering van de transportmiddelen

   • De transportmiddelen worden gedesinfecteerd overeenkomstig preventieve veiligheidsvoorschriften welke speciaal voor deze werkzaamheden beschikbaar worden gesteld. Voordat de schone containers voor de volgende dag tour geladen worden, reinigen de medewerkers het interieur en exterieur van elk voertuig grondig. ReFood is DIN EN ISO 9001 en “Entsorgungsfachbetrieb” (Efb) gecertificeerd en werkt conform de EU-verordening 1069/2009 en het HACCP-concept (Hazard Analysis and Critical Control Points).

   Containerwasstraat

   • Na het lossen in de vestigingen worden de ReFood containers in een wasstraat van binnen en van buiten gewassen. Dit gebeurd met water onder een temperatuur van 65 graden Celcius, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en met hoge druk reinigers. Hiermee wordt een grondige reiniging conform de hoogste hygiënestandaards gegarandeerd voordat de containers weer bij de klant worden opgesteld.

Inzameling van etensresten door ReFood, van fastfood- tot sterren restaurants

 • ReFood is marktleider in de inzameling en verwerking van “alles wat er van het eten overblijft”! Om de ideale inzameling van deze organische resten te garanderen beschikt ReFood in heel Duitsland over een netwerk van vestigingen en een modern wagenpark met speciale voertuigen om dit in praktijk te brengen - frequentie naar wens!

  • Bij de in te zamelen fracties horen:

   • Keuken- en etensresten
   • Brood en Banket
   • Fruit en Groenten
   • Onverpakte en verpakte levensmiddelen
   • Botten, vetten en vleesresten
   • Visresten
   • Pet food
   • Organische resten uit:
   • levensmiddelen producerende bedrijven
   • (frituur)olie & vetten
   • Retour stromen uit de detailhandel en/of misproducties

Verwijdering van slacht bijproducten

 • Als specialist betreffende categorie 3 materiaal voert ReFood ook de zekere inzameling van slacht bijproducten uit. Bestaande uit ISO-gecertificeerde bedrijven inzake de inzameling en verwerking van botten, vetten en zwoerd bieden wij een volledige dienstverlening voor slachthuizen in heel Duitsland en de buurlanden. Ons primaire doel is een zo hoog mogelijke verwerking van de ingezamelde producten te genereren om markt- en klantspecifieke condities te verwezenlijken.

Industriële uitzonderlijke dienstverlening

 • Wanneer grote hoeveelheden levensmiddelen afgevoerd moeten worden, is discretie vereist. Bij de industriële inzameling worden, wanneer nodig, uitsluitend transportmiddelen zonder publiciteit ingezet. Zo kan bij afhaling, transport en levering van misproducties absolute anonimiteit gegarandeerd worden. Douanetoezicht wanneer nodig – ReFood biedt de vernietiging onder douanetoezicht aan overeenkomstig de wettelijke bepalingen, soms voor koffie en alcohol producten, bijvoorbeeld bij invoer uit derde wereld landen. Verpakkingsoorten, die ReFood hierin accepteert: meer

Containers op maat voor de duurzame inzameling en verwerking van bioafval

 • Namen zoals “varkensemmer” en “varkenston” zijn al lang verleden tijd. Voor de inzameling van bioafval zijn er vandaag gebruiksvriendelijke containersystemen zoals de “Culino” met een capaciteit van 120 of 240 liter. Om grotere hoeveelheden bioafval of levensmiddelenresten te verwijderen stellen wij, wanneer nodig, ook palletboxen ter beschikking. Als dienstverlener in de inzameling en verwerking binnen de levensmiddelenindustrie biedt ReFood hiervoor individuele inzamelsystemen en logistieke concepten. Containers voor deze biologische reststromen zijn verkrijgbaar bij ReFood. meer

Traceerbaarheid van de dienstverlening

 • Wanneer onze medewerkers bij de klant zijn, registreren ze het aantal en de grootte van de containers alsmede de inhoud (fractie) en de hoeveelheid. Tevens wordt ook de dag en tijdstip van de dienstverlening geregistreerd - en dit volledig digitaal met een mobiele handheld toestel. De registratie en dienstverlening gebeurt daarbij zonder papierwerk.

  Het bewijs van onze dienstverlening in de vorm van het “vierde handelsdocument” kunnen klanten eenvoudig telefonisch, per fax of e-mail in onze vestigingen opvragen. Ook een internetportaal kan voor elke individuele klant ter beschikking gesteld worden om de gedane dienstverleningsmomenten in te zien.


ReFood Nederland // Een onderneming van de SARIA-Groep
Integrityline • Vestigingen

  Internationaal dicht bij de klanten


 • Carriere

  Vacatures


 • Downloads/Brochures

  Wetenswaardigheden om te downloaden

© 2021 refood.nl - Inzameling van etensresten