ONZE DRIE OPTIES REFOOD IS DE PARTENER VOOR DE INZAMELING
VAN VOEDSELRESTEN! IN ÉÉN OOGOPSLAG

U zoekt een betrouwbare partner voor de inzameling van voedselresten en plantaardige (frituur)oliën en -vetten? ReFood is marktleider in de inzameling en verwerking van ‘alles wat er van het eten overblijft!’

Na de inzameling ter plaatse, verwerken wij voor u de registratie en documentatie en ontvangt u weer een geheel schone container.

DRIE GOEDE REDENEN
OM TE GAAN SAMENWERKENWERKEN MET
REFOOD

Gereinigde
containers

Betrouwbare
logistiek

Duurzame circulaire
economie

STAP 1 | INZAMELING VOEDSELRESTEN

Voor het inzamelen van voedselresten beschikt ReFood over een breed netwerk van locaties en een modern wagenpark met meer dan 400 eigen vrachtwagens voorzien van een laadklep en achteruitrijcamera.

STAP 2 | DIGITALE ROUTPLANNING EN REGISTRATIE

Dankzij het online plansysteem, kunnen we op elk moment de route wijzigingen. We hebben realtime onze routes inzichtelijk. Hierdoor kunnen we snel schakelen en zijn we flexibel in onze planning. De registratie voor u als klant is geheel transparant.

STAP 3 | DE VERWERKING VAN HET AFVAL

Bij ReFood worden de containers eerst op afvalsoorten gescheiden en vervolgens geleegd. Er zijn speciale stortplaatsen voor keuken- en etensresten, onverpakt en verpakte levensmiddelenresten, bot- en vleesresten en voor gebruikte (frituur)oliën en -vetten.

STAP 4 | CONTAINERWASSTRAAT

Na leging gaan de ReFood-containers door onze wasstraat. Met hogedrukspuiten worden ze van binnen en van buiten gereinigd met heet water (70 graden Celsius) en biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. Daarmee is een grondige reiniging volgens de hoogste hygiënestandaard gegarandeerd.

STAP 5 | EINDCONTROLE

Voor uitlevering van de gereinigde containers, worden deze op laatst op een gehele inspectie onderworpen. Hiermee garanderen wij aan u als klant het gehele jaar, schone, droge en geurvrije containers.

STAP 6 | VOERTUIGDESINFECTIE

Voordat de vrachtwagen met de schone containers voor het volgende gebruik worden beladen, reinigen de chauffeurs de binnenruimte en buitenkant van ieder voertuig grondig en desinfecteren de complete laadruimte overeenkomstig de HACCP Hygiënecode.

Het verzamelde voedselafval wordt verwerkt tot duurzame energiebronnen. Zo sluiten we de kringloop; van het bord terug naar het veld.

Lees hier meer.