ReFood verzamelt niet alleen voedselresten in, maar ook gebruikte frituuroliën- en vetten. Voor de inzameling hiervan zijn onze praktische Oleo90 containers ontwikkeld. De gebruikte frituuroliën worden samen met de gebruikte spijsvetten die uit de voedselresten gewonnen worden als duurzame grondstof aan biodieselproducenten verstrekt, zoals aan de zusteronderneming ecoMotion.

Onderzoeksresultaten bewijzen: de CO2-besparing van biodiesel uit deze gebruikte oliën- en vetten ligt rond de 83% ten opzichte van fossiele diesel en dubbel zo hoog als bij biodiesel op puur plantaardige basis. Dat erkent de Europese Unie ook, die de waarde als standaard in de richtlijn ‚hernieuwbare energie‘ heeft opgenomen.

Zusteronderneming EcoMotion
Op de ecoMotion-locaties in Duitsland ontstaat op basis van dierlijke en plantaardige vetten de meest klimaatvriendelijke en duurzame biodiesel die momenteel op industriële schaal wordt geproduceerd. Jaarlijks produceert ecoMotion tot 240 miljoen liter duurzame biobrandstof van de tweede generatie. Met biodiesel van ecoMotion kan de jaarlijkse CO2-uitstoot in het zware verkeer met ca. 680.000 tonnen omlaag worden gebracht. Als een middenklasse wagen met pure biodiesel volgetankt wordt, zou het met de brandstof van één Oleo90 ca. 1.000 kilometer kunnen rijden.

Natuurlijk ontvangt u bij ReFood ook een uitstekende vergoeding voor de opgehaalde frituuroliën– en vetten.

Wilt u klant worden? Of wilt u meer weten? Neem contact op via info-nederland@refood.nl of +31 318 830 275 of bezoek onze website www.refood.nl.

Meer informatie is te vinden op HORECA-Magazine